Follow by Email

torsdag 20 oktober 2011

Hösten kan vara härlig och mysig med tid att ta hand om sig själv i mörkret!

Många kunder kommer nu hit till vår butik med önskan att bli av med förkylningar och trötthet. Visst kan vi erbjuda en hel del hälsokost och naturläkemedel som underlättar och stödjer ett bättre immunförsvar men viktigast tycker vi är att kunna dela med sig av våra kunskaper och erfarenheter när det gäller Egenvård.
Det kommer nog vara en av ledorden för framtiden- Egenvård!
Ta helt enkelt hand om dig!
Viktigast är att lära känna sin kropp,  så att du tidigt kan uppfatta de signaler som kommer. För kroppen "talar" om i god tid. Slappna av en stund och du kommer i kontakt med dig själv- ditt sinne och kroppen. En stunds vila eller kanske en meditation. För dig som inte är en van meditatör kan det naturligtvis vara svårt men att vila lite då och då räcker. Sitta lugnt och bara blunda- lyssna på tystnaden! Eller tycker du att det är lättare att sitta ute i naturen och njuta en stund och blunda- så gör det! Är du väldigt trött så kommer " det ifatt dig"! Och då kanske man ska tänka till och ta det lite lugnare ett par dagar. Försöka äta bra och varmt, sova minst 7 timmar och ha lite roligt. För det behövs också för att hålla sig frisk!

En sak som är viktigt om man känner i kroppen eller i halsen att en förkylning är på gång,är att hålla sig varm. Drick mer än vanligt och varmt. Börja dagen med en kopp kokt avsvalnat vatten. Gott med lite ingefära eller citron i. Sätter fart på ämnesomsättningen och tarmen. Bra för hälsan! I en frisk tarm stannar inga förkylningsbaciller. Enkelt. Ta med en termos till jobbet och drick flera gånger under dagen.

Köp lite tarmbakterier. Vi kan erbjuda fler sorter som både håller magen i form och hjälper immunförsvaret. Fråga oss! Om ni har en förkylning som aldrig vill gå över eller att det går runt i familjen- Ta tarmbakterier som hjälp.

En annan mycket gammal sed, men kanske bortglömd hos oss här i Norden är,att skölja näsan och gurgla sig med salt vatten. En nässköljnings-kanna gör jobbet lätt. Vi har ett par olika sorter i butiken. Perfekt för dig som:
  • håller på att bli förkyld
  • som är förkyld och inte blir bra
  • har problem med bihålorna
  • har problem med öroninflammationer
  • har problem med torra slemhinnor- ögon-näsa hals
  • perfekt för att hjälpa allergiker
Kom in till oss så visar vi hur du ska göra. Vi har också rent havssalt utan massa tillsatser som du ska blanda med det ljumna vattnet i din kanna.
Hör av dig- vi kan hjälpa dig att hitta de rutiner och naturmedel som passar just dig och din vardag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar